klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Wednesday, August 29, 2012

Khamis Lagi.. hehehe... Tq Siti Munirah..

Assalammualaikum..selamat pagi salam ceria..  ari ni dah sedikit ok dari biasa.. alhamdulillah..  Hari ni dah khamis ..30 Ogos- 11 Syawal.. sekejap jer dah 11 Syawal.... Sepatutnya hari ni random picture jugak tapi mls bebenor nak mengambil gambor.. just ada sekeping jer ada gambar yang menarik.. hehe tu pun gara2 anak tekak ni nak makan puding laici.. ada requsetkan fb .. kiranya nak order la.. pastu ada yang volunter nak buatkan untuk mak buyung ni.. Alhamdulillah..rezeki  baby dan rezeki di pagi hari.. tak rugi kalau kita mudahkkan urusan org ..dan Allah memudahkan urusan kita walau sekadar nak puding laici..hehe jomla  kita layang gambor puding ni.. 



p/s:  pasni mengidam nak makan pe ekk?????

Saturday, August 25, 2012

Selamat HAri Raya~ Ahad yang lemau!!!! grrrrr

Assalammualaikum..selamat pagi..salam ceria... selamat hari raya yang ke 8..Hah dah raya ke 8  rupanya hari ni.. sekejap jer.. tak terasa mana la raya tahun ni..  mood raya mmg tang ke mana dah.. dua minggu sebelum raya  dah  demam dan batuk.. bersambung raya  raya ke 3 start selsema balik... penat la.. Nasib baik Baby ok.. hehe permulaan mengandung takder lak rasa lemau mcm ni.. ni dah nak akhir2  pregnant ni baru merasa demam, batuk dan selsema.. tapi kann.. selera cam biasa jer  ada jugakla selera luar biasa tu mari.. hahahaha.. bahaya tol la.. nasib baikla  GDM tak menghantui lagi.. heheh.. minggu ni dah masuk 34 Minggu..cepatnya masa berlalu...
 kalau  dihitung ada 6 minggu lagi... haish..  dekat dah tu..   si dia kat dalam aktif sgt2.. dah jadi serba tak kena bila nak duduk.. nak tidur.. ..tapi kan terasa tak sabar nak melihat dia.. hari hari duk bercakap ngan dia.. .. bila  tgk cerita upin dan ipin makin menjadi2 tendangan dia... senang jer kalau nak kira  pergerakan dia..  pasang jer cerita upin dan ipin.. hah rancak la dia bergerak dan menendang.. agak2 nya  nanti dia kuar  suka tgk citer upin dan ipin jugakla kot..hehe satu lagi pantang pegang baby  org lain.. main kuat la dia menendang.. hehe  kes jeles ni... ikut saper la ni.. hehe ..okla  nak  out dulu.. mood malas dah datang ni.. byeee



Tuesday, August 14, 2012

SALAM LEBARAN - Sticky Mode


Semakin Dekat Semakin Sedih...Semakin dekat Semakin Berdebar..

Assalammualaikum..Selamat pagi dan salam ceria semua... hari ni dah 26 Ramadhan 1433 Hijrah..sekejap jer masa berlalu.. sedih plak meninggalkan ramadhan.. Tak lama lagi nak sambut syawal.. hati ni bertambah sedih sebab tahun ni tak dapat beraya dah dengan tokki( pulang ke rahmatullah (6 Mei 2012)..Sedih tak terkata.. mana taknya ..dari  membesar bersama dengan  arwah tokki dan arwah mak ( 13  Januari 2010) .. Tapi kena redha jerla.. Allah lebih sayangkan dia.. semoga Roh mereke berdua di tempatkan di golongan org yang beriman dan beramal soleh.. amin.... Apa apa pun.. semuanya ada hikmah belaka.. Insyaallah tahun  ni ..dapatla beraya Haji  bersama  orang baru .. hehehe.. tak sabar nak melihat dia..: ).. hari2 duk counting day nak  jumpa dia.. dia pun mcm tak sabar nak tgk dunia ni.. hari2 aktif sgt.. kick umi dia. dah mula kenal suara umi ngan  abah dia.. ada jer tindak balas kalau kita bercakap2 dengan dia... dan macam2 gerakan lagi.. membuatkan hati ni bertambah terharu.. besarkan Kuasa Allah SWT ...  kira2 ada 51 hari lagi .. berdebar lak rasanya... semoga Allah SWT mempermudahkan segalanya.. amin...



Wednesday, August 8, 2012

Khamis lagi... khamis lagi...khamis lagi..

Salam...selamat pagi.. hari ni still batuk2 lagi.. aduiya... letihla.. dah maman ubat  kurangla sedikit dari biasa...hari ni takder random picture.. ada sekeping jer gambor..sejak dua menjak ni malas bebenor amik gambar.. mls... Hari ni khamis lagi... cepatnya masa berlalu.. hari ni jugakla dah masuk 20 Ramdhan.. tinggal 9 hari jer lagi ..sekejpa jer..  dan due date pun dah tak lama.. sekejap sgt.. berdebar plak... sidia kat dalam ni tak duk diam ... heheh aktif sgt2.. takperla janji dia sihat.. okla  jom kita layan gambar sekeping jer hari ni.. gambar ni sajer2 jer nak mengisi ruang kosong kat blog entri hari ni.

@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
tekan lagi yer.....
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
lagi!!!!
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@

TADAAA!!!!!!!!!





p/s: InsyaAllah esok Nak balik kampung.. mintak2la jadi...hukhukhukhuk


Tuesday, August 7, 2012

Wordless Wednesday!!!

Salam semua..selama pagi ..hari ni masih lemau..sebab demam, batuk dan selsema skit2 lagi..kelmarin doktor baik hati bagi saya mc sehari.. kalau bagi dua hari lagi2x baik hati..hehe..kalau saya bodek lagi doktor tu lagi dapat kot.. kiki.. tak kuasa aku nak mebodek.. tu pun dia bagi mc suruh rehat awal2 lagi.. inagt nak minta dua hari..tapi dia bagi sehari awal2 lagi sebab dia suruh aku rehat dan makan uba, segan lak nak minta lebih . tekak saya jadi merah.. demam ada skit.. selsema ada skit.. so oleh kerana Ibu mengandung tak leh makan ubat mcm org biasa.. so lama la skit doktor tu duk belek buku ubat dia.. almaklumla.. doktor muda.. hensem lagi...hahahah so  di bagila ubat yg selamat di makan.. balik tu terus buka puasa dan makan ubat yg dia bagi.. so far Alhamdulillah... kurangla skit.. tapi kan.. bila masuk kerja duk dalam opis berekon ni  nak batuk ajer.. dah pakai stokin.. baju sejuk ..dan tutup hidung ngan tuala .. masih tak dapat nak defence diri dari kesejukkan.. HELP me!!!!...

Okla hari ni ada la mood skit nak upload gambor... okla  selamat menjamu mata dengan gambor2 saya yang tak seberapa ni..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
muka org  tak sihat bergaya ngan tudung ala-ala fareeda. p/s : nak beli fareeda tak mampu lagi sebab harga dia mahal  gilerrrr

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


 ini baru suku kuih raya yang diorder dah sampai.. semuanya RM 86  jer.. rasanya biskut yang cup hijau tu ( biskut Sarang Semut) akan dijadikan juadah bukak puasa hari ni.. heheh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 Notis  pemeriksaan Ibu Dan Anak.. kiki.. fix.. yang ngeri tu lepas raya  ada cek darah lagi...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



 Rempah Ikan Bakar Yang diorder dari opismate hubby.. hehe mintak2la kena ngan selera ku.. nak bagi kat cousin satu... hope dia suka...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dah Habis la... takder dah.. 4 keping jer... minggu depan la plak.. hehe okla nak rehat jap...byeee

Saturday, August 4, 2012

Demam, Batuk Dan lemau...

Selamat Pagi..Salam ahad yang lemau..  saya dan suami diserang batuk.demam dan selsema.. siksa sungguh..  nasib baik boleh bertahan puasa.. cuma saya rasa mmg tak larat sgt..sebab asyik batuk jer.. dada pun  terasa sakit  dan sesak..aduila.. InsyaAllah  petang ni nak g klinik.. semoga sakit ini sementara sahaja...Hope So...

Thursday, August 2, 2012

Saya Sangat Sedih.....

shayer sungguh sedih............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
okla dah puas nangis.. meh saya bagitahu why saya sedih....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Saya tak jadi balik kampung hari ni.. terbayangkan ikan singgang dan sambal belacan mak sedara.... waaaaa.....sgt2 sedih..... keadaan tak mengizinkan.... Insyallah Next week nak pujuk cik hubby balik ...heheh tu jer..jangan risau yer.. bukan sedih  psl yg berat2.. just kisah balik kampung.. heheh

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday