klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Tuesday, December 25, 2012

Kronologi Kisah bersalin Nur Ainul Zahirah 9 Oktober 2012 Part5

Assalammualaikum...selamat malam ..... fuhhhh berabuk skit blog ni.. adeh tak sempat nak kemas dan lap2 blogni hheh mklumla kebizian sejak dua menjak ni..
.satu lagi saya ni tak berapa reti update blog guna samsung galaxy tab ni..terkial2 menaip sebab tak khatam lagi semua functionnya...okla jom kita sambung part yg lum habis ni...


8 OKTOBER Part5


Hari yang ke 5 takder apa2 lagi tanda nhendak bersalin..kesakitan dek dimasukkan ubat pun dah hilang...rutin biasa bangun seawal pagi untuk mandi solat subuh dan berehat ataskatil sementara menunggu sarapan sampai..menu cam biasala roti tawar denan air milo..cukupla untuk bekalan tenaga pagi kalau lpar mknla apa yg ada hehe...mcm biasa sekumpulan doktornakan datang melawat dzn dipanggil unuk dimasukkan ubat lagi setengah biji..seram sejuk er bila dipanggil untuk dimasukkan ubat dan cek jalan... selepas dimasukkaan ubat berehat diatas katil dan akhirnya zzzla..tak sampai satu jam zz sakit datang lagi Ya Allah sakit yg amat sgt...kesakitan berlaritn samapi tghaari.. takder seleera nk makan jadinya..waktu itu keluarla tanda drah dan air ketuban tapi seddikit sgt..paa sebelah petang doktor cek jalan baru bukaan 2 cm..alahai lambatnya... kesakitan berlarutan samap ke malam dan samapi la ketiduran.. okla setakat ni jer cerita unuk part 5..tunggguuu part6 yang penunh mendebarkan yer..... P/s:ayat tunggang trbalik+takder mood+mata ngantuk

Saturday, December 22, 2012

Thursday, December 6, 2012

Kronologi Kisah bersalin Nur Ainul Zahirah part 4

Assalammualaiku.selamat malam dan salam ceria... hehe lama dah tak update blog  waktu malam... Apa taknya waktu siang saya   bersama sicomel saya yang tak nak tidur...kebiasaan tghari atau petang dia tidur lama.. sejak dua menjak ni dia dah berubah waktu tidur  dia.. haih makin comel dah sekarang.. perangai pun dah berubah2.. dah pandai menegur.. hehe... okla.. kita sambung kisah yang  tak habis lagi ni.. jom!!!

PART4

7 Oktober 2012
Hari Ke 4 berada kat hospital .. haish..bosan la.. kawan2 seperjuangan  ramai dah balik dan ramai plak yang masuk.. mcm mana ni.. saya tak alami apa apa lagi jenis kesakitan dan tanda2 untuk bersalin.... Doktor nak balikkkkkkk.. rasa nak nagis sokmo duk kat wad... mcm2 perasaan ada.. Hari ni seperti biasa  pagi2 lagi doktor datang buat pemeriksaaan.. dan lepas tu saya dipanggil untuk masukkan ubat.. sebiji ubat dimasukkan.. saya di arah kan suruh duk diam diam dan tak dibenarkan membuat pembuangan kecik dan besar..selepas setengah jam ubat dimasukkan.. Ya Allah Sakit pinggang, perut memulas.. dan sakit segala galala.. serba tak kena dibuatnya.. waktu yang paling sakit semasa nak solat zohor dan asar.. menangis dalam bilik semayang.. nak menangis kat katil..malu.. Ya allah inilah kesakitan yang tak pernanh di alami.... nak berjalan pun sakit.. last2 baring jer..misi datang tanya sakit atau tak.. saya jawab sakit skit.. sebab kalau cakap sakit banyak mesti kena cek jalan... aduila.....  hanya Allah jer yang tau kesakitan ni....keskitan tu berlarutan sehingga ke malam.. untuk redakan kesakitan saya mandi.. tapi tak der apa yang berkurangnya... Lepas isyak saya dapat berita gembira.. saya dapat pindah ke Wad eklas ke 2.. selepas isyak misi datang tolong kemaskan brg2 untuk berpindah... waaa sedihlaplak nak tinggalkan kwn2.. tapi hati ni berkata nanti kat sana pun dapat kwn2 yang sama jugak.. hehehe...Tepatkul 9 saya moved ke wad ke2.. Alhamdulillah so far wad kelas kedua lebih baik dari wad sebelumnya.. lebih selesa... tapi itu takder makna nya sebab sakit masih terasa lagi... malam tu tidurla saya  dalam kesakitan tapi muka buat2  tak sakit..hehe takut misi panggil cek jalan lagi...... okla sambung lagi yer part 5..... semoga bersabar menunggu kronologi ni habis..:P daaa


p/s:  ayat tunggang terbaik..sebab kena taip cepat2 takut baby zahira bangun... ni nak g solat isyak dulu.. encik hubby takder.. outstation ke penang.. esok balik la....mood rindu.....

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday