klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Tuesday, January 17, 2012

Drama Resepi Cinta TV2

copy from Google.com

Setiap orang daripada kita pastinya memiliki azam dan impian yang ingin dicapai, apatah lagi ketika menjelangnya sambutan tahun baru. Pastinya semua orang mengimpikan kehidupan yang lebih baik berbanding sebelumnya termasuk impian tiga anak muda yang mengisi plot drama bertajuk Resipi Cinta yang akan disiarkan menerusi TV2 pada 1 Januari ini jam 10 malam.

Drama yang bakal mengisi slot Citra terbitan Eurofine (M) Sdn Bhd ini mempertaruhkan gandingan pelakon terkenal Fahrin Ahmad, Piere Andre dan Douglas Lim Yew Sim yang membawakan watak tiga pemuda yang tinggal di sebuah rumah walaupun masing-masing mempunyai latar belakang keluarga dan kerjaya yang berlainan.

Haikal adalah seorang tukang masak yang mudah jatuh cinta terhadap wanita yang ditemuinya. Dia ikhlas mencintai mereka dan mesti selalu di lamun cinta barulah dapat menghasilkan masakan yang enak dan lazat.

Sama ada wanita itu mencintainya atau tidak, ia tidak penting bagi Haikal. Jika moodnya tidak baik masakannya biasa saja dan yang boleh mengembalikan mood Haikal hanyalah perasaan cinta dan sayangnya pada wanita.

Dia tinggal berseorangan di rumah teres dua tingkat dan pada masa sama turut mengiklankan bilik untuk di sewa tetapi tiada seorang pun yang sesuai. Sehinggalah pada suatu hari muncul dua pemuda yang bakal menceriakan hidup Haikal hingga terjalinnya suatu ikatan persahabatan yang akrab antara Haikal si tukang masak, Khairul si pencinta seni dan Joshua seorang lulusan institusi pengajian tinggi.

Sukar untuk mempercayai yang Haikal, Khairul dan Joshua dapat hidup sebumbung. Khairul dengan khayalan dan dunia seninya, kadang-kadang suka menyendiri ketika menghasilkan karya dan kadang-kadang tak jemu mendendangkan lagu untuk persembahannya.

Itu saja kerja Khairul yang tidak suka mengemas, selalu kelihatan selekeh dan kurang berdisiplin. Ini melemaskan Haikal dan Joshua. Di mana saja Khairul duduk pastinya akan bersepah. Kalau ada temujanji pasti terlambat.

Bagi mengekalkan keharmonian, Haikal terpaksa menguatkuasakan peraturan di rumahnya. Pembahagian kerja perlu dilakukan. Haikal akan mengambil alih hal memasak, Joshua memastikan kekemasan rumah dan Khairul menghias rumah. Namun apakah kesudahan ketiga pemuda yang ingin mengejar impian mereka bagi tahun baru ini.sumber GOOGLE SEARCH ENGINE

Surirumah 7 Hari


Yatt Hamzah, Maimun Talib, Adik Maisarah dan Fahrin Ahmad akan membintangi telefilem ini yang mengisahkan tentang lingkaran hidup seorang anak dara bernama Hayati yang memiliki perwatakan lelaki. Suatu hari ketika Yati leka menaip mesej sambil memandu, dia telah terlanggar seorang kurang upaya yang sedang melintas. Yati cedera di tangan sementara orang kurang upaya itu patah di kaki.
Selepas kejadian itu, Yati dibuang kerja dan lebih malang apabila lesennya pula telah digantung kerana didapati bersalah. Yati mula runsing bagaimana mahu membayar ansuran kereta kesayangannya itu jika dia tidak bekerja. Dalam masa yang sama, Syed Aman datang menemui ibu Yati, Mak Tijah. Aman adalah seorang duda beranak tiga yang telah kematian isteri dan dia amat rapat dengan Mak Tijah kerana ibunya berkawan lama dengan Mak Tijah. Hajat Aman ke rumah Mak Tijah adalah untuk meminta tolong Mak Tijah tinggal di rumahnya selama seminggu untuk menjaga anak-anaknya kerana pembantu rumahnya pulang ke kampung. Aman pula ketika itu terpaksa ke Turki selama seminggu atas urusan perniagaan.
Aman merayu kepada Mak Tijah malah meletakkan bayaran sebanyak RM3,000 untuk seminggu itu. Yati mula memikirkan untuk menerima tawaran itu memandangkan Mak Tijah memang tidak mahu kerana kesiankan Pak Hassan yang tidak sihat. Yati memang memerlukan duit itu untuk membayar duit keretanya. Selama tujuh hari, Yati terpaksa menjaga anak-anak Aman, Danisha, Damia dan Daniel yang bermacam kerenah. Dapatkah dia menghadapi suasana kelam kabut sebagai seorang suri rumah ekspres dan mungkinkah ini dapat mengubah sikapnya untuk menjadi lebih keperempuanan?

 sumber dari GOOGLE SEARCH ENGINE

Jom Klik2

KisahFirdausi Google+ Followers