klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Wednesday, January 30, 2013

ANDA ADA MASALAH SUKAR HAMIL??????????????




Set kesuburan wanita (Family Wellness Set + Women's Health Set + Zinc)
  1. ESP
  2. B-Complex 
  3. Vita-Lea
  4. Vita-C
  5. OsteMatrix
  6. Omega Guard
  7. GLA Complex 
  8. Zinc Complex
Set kesuburan lelaki (Family Wellness Set + Men's Vital Health Set)
  1. ESP
  2. B-Complex
  3. Vita-Lea
  4. Vita-C
  5. Zinc Complex
  6. Vita-E
  7. Omega Guard





Di Bawah ini ada penerangan secara detail tentang  supplement di atas  :  




 Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP  menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat  bagi kaum lelaki  
 Bagi Kaum Wanita  pula ialah membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

Zinc Complex
Supplement yang sangat penting untuk kesuburan terutamanya buat lelaki. Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone. Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.
Zinc juga membantu meningkatkan kesuburan bagi wanita. Ia membantu hormon oestrogen dan progesterone berfungsi dengan baik dan membantuk menghasilkan telur yang matang dan berkualiti untuk proses persenyawaan.




Vita-E Complex

Antara keunikan Vitamin E keluaran Shaklee adalah ianya dilengkapi dengan Selenium, salah satu unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi. Vitamin E sering digunakan oleh pakar kesuburan dalam kaedah rawatan IVF. Ia merupakan sejenis antioxidant yang mampu meningkatkan kesuburan.




Vita-C

Bagi lelaki, vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma dan menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). 
Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Keunikan Vita-C Shaklee adalah pada sistem "sustained release" di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan dan akan bertahan lebih lama dalam badan.





B-Complex

Terdapat dua jenis vitamin B yang bermanfaat untuk menambah kesuburan, satu untuk lelaki dan satu untuk wanita. Vitamin B12 dapat menambah dan meningkatkan kualiti sperma dan vitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan sel telur (conception).





Vita-Lea

Mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita. Masalah kesuburan boleh berpunca dari kekurangan nutrient dalam badan. Cara terbaik untuk memastikan tubuh kita dilengkapi dengan nutrient yang diperlukan ialah melalui pengambilan multivitamin dan mineral setiap hari, kerana ia dapat menampung mana-mana kekurangan vitamin dalam badan.




GLA Complex


Supplement wajib untuk wanita yang sedang mencuba untuk hamil. Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. GLA complex membantu tubuh menghasilkan 'cecair kesuburan'. 'Cecair kesuburan' ini memberi 'ruang' untuk sperma terus hidup hingga 5 hari.






OsteMatrix




Amat penting buat wanita sebagai persediaan persenyawaan sperma dan telur. Sebaik sahaja anda mengandung, anda memerlukan simpanan kalsium yang mencukupi dalam tubuh untuk dimanfaatkan oleh bayi anda. Ia juga membantu mengalkalikan tubuh untuk menyediakan persekitaran yang sesuai untuk persenyawaan sperma dan telur.





Omega Guard

Mengandungi asid lemak Omega 3. Antara punca ketidaksuburan di kalangan lelaki adalah disebakan struktur sel sperma yang tidak terbentuk dengan sempurna. Omega 3 dapat membantu pembentukan acrosome yang lebih kuat dan sempurna. Acrosome merupakan struktur melengkung pada hujung kepala sperma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur wanita.

Bagi wanita pula, Omega 3 membantu mengurangkan gumpalan pada dinding uterus dan membolehkan telur yang telah disenyewakan dapat melekat dengan sempurna. Kekurangan Omega 3 - Omega 6 juga turut dikaitkan dengan polycystic ovarian syndrome (PCOS), salah satu punca ketidaksuburan pada wanita.

PICTURE CREDIT  to GOOGLE





BERMINAT???  APA LAGI JOM!!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 

Tuesday, January 22, 2013

SALAM MAULIDUR RASUL 1434 Hijrah


p/s: hati ni dok sabor nak balik kampung esok pagi.. doakan kami bertiga selamat sampai...

Sunday, January 20, 2013

RINDU BERTANDANG LAGI..

kredit to http://hazuism.blogspot.com
Ya allah Sayu je hati tengok kampung ni.. lama nya dah tak balik.. Insyallah Khamis ni nak Balik sana.... huhuhu

Saturday, January 12, 2013

25 PERKARA YANG BERUBAH SELEPAS ANDA MEMPUNYAI ANAK



Diantara perkara-perkara yang akan berubah selepas kita mempunyai anak

1. Kita menemui kekuatan dalaman tanpa kita sedar.

2. Kita akan merindui saat-saat 9 bulan 10 hari mengandungkan anak yang tersayang walaupun terpaksa mengendong perut yang boyot!!

3. Kita tidak lagi memerlukan jam. Sebaliknya, bayi kita yang menetapkan jadual harian kita. Adakalanya bayi kita bangun seawal jam 4 pagi!!

4. Kita akan menghormati dan mengasihi ibu bapa kita sendiri dengan cara yang baru setelah merasai sendiri kelelahan membesarkan seorang anak

5. Kita akan rasa jauh lebih sakit, jika anak kita jatuh sakit..

6. Kita tidak keberatan tidur pada pukul 9 malam pada malam Jumaat

7. Perasaan kita akan lebih mudah tersentuh jika berlaku hal-hal berkaitan dengan anak.

8. Kita akan lebih kerap melihat anak kita di dalam cermin berbanding melihat diri kita sendiri.

9. Kita tidak lagi jijik dengan najis bayi, sebaliknya kita rasa happy bila anak kita poo-poo!

10. Kita akan lebih menghargai diri kita dan suami kerana telah kehidupan berumah tangga telah lengkap dengan kehadiran anak

11. Kita lebih rela meluangkan masa untuk peluk dan cium anak kita, walaupun kita tahu kita akan sampai lewat ke tempat kerja.

12. Kita akan menjadi photographer serba boleh apabila setiap detik aksi-aksi terbaru sang anak akan dirakamkan.

13. Kita akan sentiasa mengira gigi anak yang baru tumbuh.

14. Kita akan mula mencari resepi-resepi baru untuk dijadikan menu apabila si anak menjangkau usia 6 bulan.

15. Kita akan rasakan yang mempunyai anak lagi bukanlah satu masalah yang besar, malah kita amat menyukainya.

16. Kita akan mencatat setiap perkembangan terbaru mengenai anak kita - senyum, ketawa, meniarap, mengengsot, merangkak, bertatih, bermain, berjalan dan sebagainya.

17. Apabila kita melihat ada ibu bapa lain yang sedang memegang anak mereka yang sedang menangis, kita akan lebih memahami
situasi mereka.

18. Kita akan menghargai masa mandi kita walaupun ianya dalam masa yang singkat!

19. Kita mula menyedari, yang kita punyai kuasa yang hebat bila dapat menenangkan anak kita yang sedang menangis.

20. Buat mereka yang rajin surf internet, mereka akan mencari online store yang menjual pelbagai barang-barang bayi dengan harga berpatutan dan mereka yang sukakan shopping di luar akan sentiasa mencari maklumat mengenai Mom & Baby Fair ?

21. Kita akan merasai betapa nikmatnya menghabiskan masa bersama suami dan anak-anak dirumah pada hari minggu.

22. Kita akan dapati, perkara-perkara yang dulunya kita anggap penting kini tidak lagi selepas adanya anak.

23. Kita sedar yang sebenarnya tidak sukar untuk menyayangi anak kita yang pada mulanya kita agak kaku

24. Kita akan berkira-kira untuk menambah cahaya mata setelah anak kita semakin meningkat usia walaupun di saat melahirkan pelbagai ayat terbit dari mulut. Contoh : Sakitttttt! Tobat taknak tambah lagi dah.. (Anak tu rezeki.. Kalau diberi lagi jangan ditolak.. :) Mungkin sebab terlalu sakit, maka terbit kata-kata sedimikian.. jadi dimaafkan..

25. Setiap hari kita adalah sesuatu yang penuh dengan kejutan!





~~~sumber FB

Thursday, January 10, 2013

Wednesday, January 9, 2013

JOM KITA TELITI!!

fbimage

MELAMPAU BETUL!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Petua Untuk Mudah Bangun Subuh



1. Tidur awal sekitar 10 atau 11 malam supaya tidur anda mencukupi.

2. Ambil wuduk sebelum tidur.

3. Tanam azam di dalam diri untuk bangun awal.

4. Baca surah Al-Mulk, tiga Qul dan doa sebelum tidur.


5. Pasangkan niat; “Aku nak bangun pukul …. kerana Allah s.w.t.”


6. Maafkan semua orang sebelum tidur.


7. Elakkan makan makanan berat sebelum tidur.


8. Elak diri dari melakukan maksiat sebelum tidur.


9. Gunakan jam loceng atau alarm di telefon bimbit untuk membantu anda. Pastikan ia berkualiti.


10. Minta tolong orang lain seperti ibu, isteri atau suami, atau rakan untuk mengejutkan anda. Mungkin minta mereka simbahkan air atau urut ibu jari anda sekiranya masih sukar untuk bangun.


~ Ustaz Don Daniyal

Sunday, January 6, 2013

Kronologi Kisah bersalin Nur Ainul Zahirah 9 Oktober 2012 part6

Assalammualaikum selamat pagi salam ceria..hurm hari nak sambung kisah yang masih tergantung 3 episod lagi..maap la lambat update, maklumla sibuk skit..sebenarnya kisah part ni dah hampir nak siap tapi camna la save kt draf pastu hilang..nak menanhis rasa penak deh taipdahla terkial2 sebab  tak berapa fasih lagi guna GStab ni..okla jom kita sambung tapi kisah untuk pasrt ni saya  taip kan guna waktu skali sebb banyak sgt action yg mendebarkan..hahahah
5.30 pagi -- Bangun cam biasala..mandi dan solat subuh..segar badan mani pagi2 ni
7.00-7.30 --baca quran dan duk termenung bilik solat.
8.00-8.30-- Balik ke katil baring2 sambil tunggu brekpest sampai..menu hari tu nasik goreng yang sedap...lepas makan jlan jalan katil ke katil..TIBA2 nurse datang bagithu kena cucuk ubat berak sebab KENA MASUK LABOUR ROOM DAH .apa lagi panik jadinya..takut ada,nak menangisnpun ada..lepas cucuk ubat berak dan perut pun memulas.. sslepas selesai balik ke katil amnil handphone call encik husband suruh dtang cepat,telefon mak dan hntar msg kat org2 yzng sepatutnya supya doakan semoga selamat,tngan trketar menipnmsg sambil mkan kurma 3 biji dan minum air zam zam..s
9.00 -- berjalan kaki bersama nurse ke labour room..hurm syahdunya ..orang lain naik wheelchair saya kena jalan kki jer sebab tak sakitapa apa pun lagi..bila dah smapi labour room rasa takut yang amat sngat..menangis saya waktu tu..encik husband tak sampai lagi .. kebetulan masa masuk labour room waktu tu bising sgt2 sebab kawzn2 sengkatan sedang bertarung nyawa ..ad ybg menjerit..terpekik dan macam2 lagi..cuak nya saya masa tu..saya di arahkn salin baju dan berehat atas katil dalam bilik LABOUR ROOM 1... 9.30-- doktor datanng cek jalan dan masuk air kat tangan..masa tuntuhan jerla tahu dah la cek jalan sakit tapi still 3 cm lagi..dokTor bagi sedikit penerangan yang sya akan di induce atas sebab GDM dan PRECIOUS PREGNANCY..yerlakan dah lama tunggu baru dapat...nurse cakap ANAK EMAS.Saya juga dibagithu yang saya akan di bgi EPIDURAL...sebenarnya sayabdah dengar masa kat dalam wad ..doktor pakar diskuss ngan doktor yang melawat saya pasal saya di bgi epidural cuma saya jer berat mulut untuk WHAT, WHY,WHEN,HOW,WHERE...doktor bagitahu Pakar bius akan datang kul 10 bagi sedikit penerangan tentng epidural dan saya akan dicucuk ubat ke dalam tulang belakang..Ya Allah mcm mana tu..sakit ker?? Saya ni penakut yang amat sebenarnya
10.00 --Pakar bius datang bagi sedikit penerangan dan saya dicucuk..sakitnya..tujuan saya di bagi epidural untuk mengurangkan kesakitan semasa nak berskin nnti.. hampir dekat setengah jam jugakla baru berjya cucuk sebab banyak tak jadi..bahaya kalu tak cucuk betul..effect dia lagi teruk...selepas dicucuk saya merasa kebas dari pinggang ke bawah..pakar biusbcakap nanti saya tak akan merasa sakit..iyer ker??? 11.00-- saya di masukkan air dan suruh berehat sambil2 tu doktor cek jalan tapi stil lagi 3 cm..masa tu lapar dan dahaga yg amat sgt..tapi tak leh mkn dan minum dah..dahla sejuk yg amat sgt..nurse bagi selimut dan encik husband selimutkn saya..tapi masih sejuk ..dah terketar2 jadinya 2.00 ptg-6 ptg-- nurse datang masukkan air sebotol lagi di sebelah kanan.. dan lepas tu dokfor datang pecah air ketuban..Ya Allah lepas doktor pecahkan air ketuban kesakitan yang amat sgt dah datang.. tak pernah lagi sya merasa skit mcm tu.. betul la kesakitan bersalin ni no 2 selepas mati..perut memulas2..sakit segzla galanya..tzk thu nak cerita mcm mana lagi..encik husband ada itepi tak putus2 bagi semangat dan suruh say bersabar. Tepat 6.46 ptang saya selama melahirkan seorang bby perempuan yang kiut miut seberat 3.05 Kg.Alhamdulillah lega rasa nya bila dah selamat ... tepat 12 mlm saya dibawa keluar dari labour room..bila di ingatkan kembali kisah suka duka bersalin nak jer stop pregnant ti andai kata Ada rezwki lagi ku terima dengan redha:-):-):-):-):-):-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 1, 2013

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday