klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Tuesday, October 21, 2014

Apabila sudah berjanji kena tepati

Assalammualaikum..salam maghrib...tak pernah  datang mood diwaktu maghrib nak update blog..huhuhu..selepas solat duk termenung kejap atas tikar sejadah..berzikir, bermunajat..dan sbgainya..tetiba rasa kerdilnya diri ini..hebatkan hikmah bersolat..memberi ketenangan dan kekuatan untuk segala-galanya.ingat kisah2 lama yang dah berlalu..ku tersenyum...Allah Swt tidak akan menguji umatnya diluar kemampuan......Insyaallah...dalam duk termenung seketika teringat jugak kisah2 baru..minggu lepas 13-16 Oktober  berkursus di Intan kemaman..dah memang rutin setiap tahun sebagai penjawat awam untuk menimba ilmu..kursus ini juga lain dari yang lain.. kawan2 pun mmg tak pernah jumpa lagi..dari mcm2 jabatan seluruh malaysia..seronok sgt..semua sporting tak kira lelaki ke perempuan..seperti biasa bilik asrama di blok lama.. blok yg cukup mengerikan..mengerikan????haha nantila diceritaka slot yg mendatang..tingkat bawah sekali tepi surau..tepi laut..mlm2 terdengar bunyi ombak...alkisahnya masa petang tibanya dibilik asrama adala sekor kucing betina berlari2 untuk join sama masuk ke bilik tapi dihalang, maybe dia lapar kot.. cuma boler meminta maaf kepadanya sebab mmg takder sedikit pun makanan walaupun roti sahaja..berjanji dengan dia untuk dapatkan mknan untuk dia..petang tu keluarla makan bersama roomate kat chendor..nak ajak kawan..kawan2  buat2 sibuk..hahaha takla maybe dia sibuk..balik dari mkn singgah la beli roti ke apa ker..manalah tahu kan lapar tgh2 mlm..mana nak cari kan dalam intan.. koperasi tutup..sampai kat bilik..datangla balik kucing tadi.. bagi la roti kat dia.. tapi still tak nak makan..maybe kucing ni tak mkn roti..kucing kat rumah makan jer..kucing tepi laut katakan..huhu cakap la kat kucing tu..nantila esok saya bagi makanan lain....esoknya selepas makan tghari singgah koperasi intan..beli air mineral, gula2 dan cari jugak keropok ker apa..tapi takder..so beli jerla keropok moden akan janjang double decker yg perisa ayam.. cubala kot2 kucing tu makan..kalau tak makan jawab dia tuan beli la kena makan.. sampai jer kat bilik datang kucing tu siap berlari2 lagi..waaaa dia ni mmg setia ngan janji.. bukak janjang tu dan bagi.alhamdulillah makan jugak.. nak kata lapar tak..maybe nak bermanja kot..huhu..so tinggalkan dia danuruskan apa yg patut..waktu malam mmg boring sgt..nak tidur tak lelap..maklumlaa berpindah tempat tidur..dekat2 subuh baru leh tidur..feel sgt2 pelik bila waktu malam..so duk dediam..pasang tv sampai pagi..psg ayat alquran..roomate dah awal tidu..maybe letih kot.. hari yang ketiga takder apa kelas cam biasa..habis kelas dkt pukul lima..jumpa kawan lama jap.. dah 12 tahun tak jumpa..huhuhu minta tolong dia belikan satar dan otak pak aziz satar..thanks banyak2..menunaikan hajat hati ni nak mkn satar..sgt2 menghargai..petang tu ada senam aerobik..syok plak aerobik dan menari tengah2 padang..huhu malam menjelma..mcm biasa takleh tido dicampurkan hati berbau sedih..entahla..feeling apakah itu.. asal ptg mmg rasala camtu kalau duk jauh ngan encik husband..rindulaaa..rasa apa lagi..huhuhu...mlm mcm biasa pasang tv sampai pagi.. nak ke subuh baru dapat tido..mata dah jadi mcm mata panda..hari last..kelas pun last pagi tu..ada taklimat gst dan penyampaian sijil..mmg bestla kursus kali ni..siap leh berguaru ngan pengarah intan wilayah timur..kelakar gila.. hampir kul satu  baru selesai.. rushing p makan..makan pun ala kadar jer sebab masa mmg suntuk sgt2..tepat jam 1.45  minta tolong member satu jabatan hantarkan ke bus stand..thanks hanif and wife..susah payah tolong kakak mu ini.. harapkan orang lain..tapi apakah daya.. huhu sedih...tepat2 jam 2 bus bergerak..selamat tinggal bandar kemaman..bandar yang penuh kenangan silam.. huhuhu ceh mcm la dia rakyat negrei lain..org kemaman jugak tapi dah bermastautin di ktrg..so moral of the story..
satu.. selalu tolong binatang. 
Kedua..jangan mungkir janji walau ngan saper pun.. ngan binatang sekali pun..akibatnya kita akan dikatakan memungkiri janji..
ke3..jangan terlalu mengharapkan semua kegembiraan akan berlaku..so jaga2la supaya hati tidak merasa kecewa..huhuh entah apa la merepek meraban ni...okla bye...

Wednesday, September 24, 2014

Koleksi Telefon Bimbit Saya

Assalammualaikum.selamat pagi.. salam ceria.. tuan tanah tak ceria mana hari ni.. mood mengantuk.. pagi2 dah makan nasik lemak.. hancus diet ku..waaaa :(.. Tapi kan hari ni rasa ada mood skit nak update blog.. sebab tetiba mari ideal.. wahh cam penulis plak...okla hari ni saya nak share  antara koleksi phone yang tak semegah mana yag pernanh saya pakai.. saya nak share kelebihan dan  kekurangannya sepanjang saya pakai..



  Ni  saya pakai tahun 2001.. so far mmg best.. walauapun  tak canggih mana nak dibandingkan sekarang tetapi  mmg terbaiklaa.. mahal ni masa ni beli RM700 lebih...
V
V
  Ni saya pakai tahun 2002 disebabkan henset pertama saya  baling dan pecah.. huhuh sebab nya adala.. masalah cinta la  masa tu.. ahhahah Harga kemain mahal Rm 800 lebih
V
V
  Ni   yang pertama pakai canggih dan comel.. dan satu lagi beli dengan duit sendiri..gajji pertama kerje gomen.. jerih perih nak beli nih.. sayang sgt2222 tapi rosak...... yang ni harga dia mahal la jugak setanding ngan harga  dua yang atas dalam RM800 lebih jugak.. nibeli dalam tahun 2004.
 V
V
 Yang ni beli selepas bertunang.. huhu sama engan encik tunang merangkap husband sekarang..heheh.. beli dlaam tahun 2005.. huhuhu tapi banyak jugak masalah .. sesnisitif sangat...  yang encik tunang amsa tu pun rosak.. tak lama jodoh  ngan henset ni.. mahal tahu masa ni .. RM800 lebih rasanya
 V
V
V

  


 Selepas rosak yanga tas tu beli la henset murah.. jer.. sebab  nak kahwin dahh.. kena kumpul duit.. stress plak.. hahaha   tapi kan mmg lasak henset camni.. jatuh mcm mana  pun steady jer..
V
V
V

 Tahun 2006 ..N70   bulan tujuh kahwin.. yeaayyy.. pastu  husband bagi henset ni.. huhuhu.. best2 henset ni... suka sgt222... suka sgt2...

V
V
  jodoh ngan henset kat atas tak lama.. dekat setahun lebih.. rosak.. almaklum ler.. smartphone  kan..sensitive..  guna pun ganas.. hahaha last encik husband ganti yang ni.. tapi baru pakai kejap.. jatuh... hilang.. waaaa kena marah lagi...
V
V
V


 Last2 encik suami beli yang ni jer..  okla dari takder.. balasan atas kecuaian saya.. huhuhu boleh la  lagipun  nak buat panggilan jer kann
V
V
V
 Okay.. yang ni  menjadi idaman saya setiap kali lalu ekdai telefon.. so tukar taste sekali.. pakai SE.. suka wei.. akhir tahun 2010 beli.. best2.. semua come.. husband belikan untuk saya yang ni dan saya beli model lain untuk dia tapi jenama ini  jugak ..konon nya hadiah anivesary 4 tahun  hahaha.. hati berbunga cinta dan bintang lagi.. 

V
V
V

  Tahun 2011. akhir tahun la henset kat atas tu buat hal.. biasala kalau tangan ganas ngan  canggih sgt telefon tu.. jem jugak.. last2  tukar yang kat bawah... sedih sgt2.. masa ni husband tak kasi beli yg canggih dah.. dia beli yang ni jer.. waaaaaaaaaaaa..sedihnya... tapi kan yang ni tip top... sampai
sekarang saya pakai... anak saya dah celup air 2 kali.. lempar dah dekat berbelas kali.. tercabut bateri bagai.. pasang balik dan on.. ok balik.. ehhh  bagusla.. so saya sayang sangat corby saya ni.. inila jodoh telefon  terbaik untuk saya ..

V
V
V

 Tahun 2012 tengah sarat pregnant p beli yang ni satu.. nak bagi hadiah kat suami .. last2 isteri duk  tawan sepenuhnya.. haha skrang anak plak.. berebutla ngan anak.. so ummi decide pakai corby jer..semua boleh.. chatting leh.. fb leh.. main game leh.. youtube leh.. apa lagi..
V
V
V


  so sekarang tengah berangan nak tukar tapi lum ada rezeki lagi.. sebab ini semua kehendak.. bukan keperluan..sila bertabahkan lagi hati ni.. so fikirkan yang terbaik.. doakan yer kawan2 semoga rezeki saya murah lagi ..leh beli yang baru.. huahuahua.. apa yer duk berangan nak beli ni.. S5?asus? hahaha tgk jerla nantii




Bergaduh kerrr???

Sunday, September 21, 2014

DESIGN KEK HARI JADI

Assalammualaikum.... apa khabar semua.? fuh..fuh.. banyaknya habuk...hehe lama nya dok update betul2..kes nya? malasss.. huhuh  bila malas semua kelaut.. so ditambahlagi ngan kebizian melanda dan kesakitan melanda.. maklumla  kita ni tak lepas dari UjianNya....huuhuh okla kita teruskan dengan cerita hari ni.. Tak lama lagi My little princes akan masuk  2 tahun dah umurnya .. ingat nak sambut besday dia kat umah tapi umah tak siap2 lagi :(.. So decide buat kat taska la heaven skit.. ramai kawan2 dan cikgu.. so lam kepala ni tengah fikir nak  tempah kek mcm mana? menu2 lain nak tempah nasik ayam , buah dan air jer..sekali lam package  buffet..  simple jer. tema maybe simple jer tema pinky... kat taska dia dah ada siap2 backdrop birthday.. save skit..huhuhu.. ada sesapa leh bagi cadangan sekali ngan gambor kek nyer.. huhuhu tolong yerr











 huhuuh kalau ada lagi nak bagi cadangan kek mcm mana di alu2kan sangat222.. k byeee

Sunday, September 7, 2014

Rapuh





Rapuh - Opick
Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan


Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepada MU
Yang terindah dalam hidup ku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepada MU
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah pada MU

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai MU
Dalam dada ku harap hanya
Diri MU yang bertahta

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai MU
Dalam dada ku harap hanya
Diri MU yang bertahta

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepada MU
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah pada MU

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai MU
Dalam dada ku harap hanya
Diri MU yang bertahta

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepada MU
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah pada MU

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai MU
Dalam dada ku harap hanya
Diri MU yang bertahta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir pada MU

Sunday, August 10, 2014

Inflatable Carseat



Sapa nak ni?
Hot item sgt2...
sangat selsa untuk berjalan jauh dan selamat!!!
Meh pm utk harga terbaek...


v
v
v
v
v
 call / msg : 0199063203
0111920381(whatsapp)
shaida290706@gmail.com.

Saturday, July 26, 2014

Thursday, July 17, 2014

Alfatihah

ALFATIHAH BUAT PENUMPANG YANG BERAGAMA ISLAM #MH17 SEMOGA DITEMPATKAN BERSAMA GOLONGAN YANG BERAMAL SOLEH..TAKLUPA BUAT #PRAYFORGAZA DAN JUGA SEMOGA PENUMPANG #MH370 PULANG DENGAN SELAMAT ..

Sunday, June 29, 2014

Kisah Menu Sahur Pagi tadi

supermakwannabe.blogspot.com


Assalammualaikum.. selamat tengahari.. salam 2 ramadhan..sekejap jer dan masuk 2 ramadhan.. hehe Setakat dua hari ni ok la lagi berpuasa.. encik gastrik  tak  menyerang  semaksimumn lagi.. stakat sakit perut memulas tu adalah lepas makan ubat ok kembali..  tetapi kan masa berbuka mmg takleh amik nasik terus.. minum air setengah gelas..kurma atau kuih .. tu jer boleh telan.. sejam kemudian baru leh makan nasik.. tu pun stakat satu senduk jer.. mkn banyak2 takleh tido.. tapi add la makanan lain cam kuih ke buah ke. bila angin dalam badan camtu lerr. okla  sebab makanan yang tak berat.. akan tetapi masa sahur mmg kena makan banyak sebab nak bekalkan tenaga untuk sehari suntuk. lauk pun sekadar nya sudah.. ikan gorenng ke.. ayam goreng ker mkn ngan kicap.. Husband pun suka makan  lauk camni masa bersahur.. sahur pertama  lauk daging singgang ngan ikan goreng..daging singgang tu request dari ayah mertua  tapi mak mertua la yang buat,saya kurang pandai  dan saya takleh makan  daging.. just mkn ikan goreng jer dengan nasik panas2.. sahur kedua pagi tadi  husband requestkan telur mata  2 biji sorang ..heheh.. apa lagi laju ler makan nasi.. ingat pagi esok buatkan nasik goreng cina jerla..letak bilis dan buat telur dadar... simple kann.. okla dah pukul 1 ni jom solat zohor..byee

Wednesday, June 18, 2014

Malas..Malas..Malasssss





Assalammualaikum..selamat pagi semua.. sihat? saya saya sihat suam2 suku jer.. hehehe  pepagi dah rasa lemau  entah apa .. lama benau tak update blog.. labah2 dah diap buat sarang dah... debu2 pun dah menipisss  kikiki pepagi  my little princess dah berdrama  menangis masa hantar dia kat taska.. siap ajak umi teman lagi masuk dalam taska.. siap suruh duduk skali   ngan dia sambil tgk   rancangan kat tv.. siap pegang lagi tangan..camna ni .. ummi dah lambat nak g kerja.. cubaan pertama melepaskan tangan tak berjaya.. siap mari tarik tangan suh duk tepi dia lagi.. kali ni lama la skit tunggu dia ralit.. pastu lari slow2.. pastu berlari keluar dari taska.. kenapa??? takutla di ikut sekali... dah besar ni mcm2   dah.. manja sangat2.. huhuhu ..lepas jer berjaya keluar dari taska p la intai kat tingkap jap..  nak tgkla camna kot2 berguling2 mengamuk ka apa.. heheh rupa-rupanya siap duk gelak lagi ngan kawan2 yang lain sambil tgk tv..hahaha umi kemain lagi berlari pecut keluar dari taska..kikikik  habis 100 kalori  terbakor.. kikiki... okla semua.. nanti  ada kelapangan saya update la lagi ngan cerita merapek maraban ....ok bye

Tuesday, May 13, 2014

Hai Auntie Lieya !!!

Nama : Nur Ainul Zahirah Binti Mohd Shasrizan
Panggilang Manja : zahirah, yayah, yayang, yah
Umur :1 tahun 7 bulan 5 hari
Berat badan : 9.9 kg
tinggi :84 cm
Hobi : Bermain, menari dan menyanyi
Rancangan kesukaan : Alif ba Ta song , Upin dan ipin, pingu, Pocoyo, Pada zaman Dahulu, Pororo
Makanan kesukaan : Nasi lembik ngan kicap, keropok keping, biskut dan sup
Minuman kesukaan : susu,air masak, air coklat
Perkara Yang disukai : menarik benang yang berjurai, menyanyi  lagu upin dan ipin



Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday