klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Tuesday, October 21, 2014

Apabila sudah berjanji kena tepati

Assalammualaikum..salam maghrib...tak pernah  datang mood diwaktu maghrib nak update blog..huhuhu..selepas solat duk termenung kejap atas tikar sejadah..berzikir, bermunajat..dan sbgainya..tetiba rasa kerdilnya diri ini..hebatkan hikmah bersolat..memberi ketenangan dan kekuatan untuk segala-galanya.ingat kisah2 lama yang dah berlalu..ku tersenyum...Allah Swt tidak akan menguji umatnya diluar kemampuan......Insyaallah...dalam duk termenung seketika teringat jugak kisah2 baru..minggu lepas 13-16 Oktober  berkursus di Intan kemaman..dah memang rutin setiap tahun sebagai penjawat awam untuk menimba ilmu..kursus ini juga lain dari yang lain.. kawan2 pun mmg tak pernah jumpa lagi..dari mcm2 jabatan seluruh malaysia..seronok sgt..semua sporting tak kira lelaki ke perempuan..seperti biasa bilik asrama di blok lama.. blok yg cukup mengerikan..mengerikan????haha nantila diceritaka slot yg mendatang..tingkat bawah sekali tepi surau..tepi laut..mlm2 terdengar bunyi ombak...alkisahnya masa petang tibanya dibilik asrama adala sekor kucing betina berlari2 untuk join sama masuk ke bilik tapi dihalang, maybe dia lapar kot.. cuma boler meminta maaf kepadanya sebab mmg takder sedikit pun makanan walaupun roti sahaja..berjanji dengan dia untuk dapatkan mknan untuk dia..petang tu keluarla makan bersama roomate kat chendor..nak ajak kawan..kawan2  buat2 sibuk..hahaha takla maybe dia sibuk..balik dari mkn singgah la beli roti ke apa ker..manalah tahu kan lapar tgh2 mlm..mana nak cari kan dalam intan.. koperasi tutup..sampai kat bilik..datangla balik kucing tadi.. bagi la roti kat dia.. tapi still tak nak makan..maybe kucing ni tak mkn roti..kucing kat rumah makan jer..kucing tepi laut katakan..huhu cakap la kat kucing tu..nantila esok saya bagi makanan lain....esoknya selepas makan tghari singgah koperasi intan..beli air mineral, gula2 dan cari jugak keropok ker apa..tapi takder..so beli jerla keropok moden akan janjang double decker yg perisa ayam.. cubala kot2 kucing tu makan..kalau tak makan jawab dia tuan beli la kena makan.. sampai jer kat bilik datang kucing tu siap berlari2 lagi..waaaa dia ni mmg setia ngan janji.. bukak janjang tu dan bagi.alhamdulillah makan jugak.. nak kata lapar tak..maybe nak bermanja kot..huhu..so tinggalkan dia danuruskan apa yg patut..waktu malam mmg boring sgt..nak tidur tak lelap..maklumlaa berpindah tempat tidur..dekat2 subuh baru leh tidur..feel sgt2 pelik bila waktu malam..so duk dediam..pasang tv sampai pagi..psg ayat alquran..roomate dah awal tidu..maybe letih kot.. hari yang ketiga takder apa kelas cam biasa..habis kelas dkt pukul lima..jumpa kawan lama jap.. dah 12 tahun tak jumpa..huhuhu minta tolong dia belikan satar dan otak pak aziz satar..thanks banyak2..menunaikan hajat hati ni nak mkn satar..sgt2 menghargai..petang tu ada senam aerobik..syok plak aerobik dan menari tengah2 padang..huhu malam menjelma..mcm biasa takleh tido dicampurkan hati berbau sedih..entahla..feeling apakah itu.. asal ptg mmg rasala camtu kalau duk jauh ngan encik husband..rindulaaa..rasa apa lagi..huhuhu...mlm mcm biasa pasang tv sampai pagi.. nak ke subuh baru dapat tido..mata dah jadi mcm mata panda..hari last..kelas pun last pagi tu..ada taklimat gst dan penyampaian sijil..mmg bestla kursus kali ni..siap leh berguaru ngan pengarah intan wilayah timur..kelakar gila.. hampir kul satu  baru selesai.. rushing p makan..makan pun ala kadar jer sebab masa mmg suntuk sgt2..tepat jam 1.45  minta tolong member satu jabatan hantarkan ke bus stand..thanks hanif and wife..susah payah tolong kakak mu ini.. harapkan orang lain..tapi apakah daya.. huhu sedih...tepat2 jam 2 bus bergerak..selamat tinggal bandar kemaman..bandar yang penuh kenangan silam.. huhuhu ceh mcm la dia rakyat negrei lain..org kemaman jugak tapi dah bermastautin di ktrg..so moral of the story..
satu.. selalu tolong binatang. 
Kedua..jangan mungkir janji walau ngan saper pun.. ngan binatang sekali pun..akibatnya kita akan dikatakan memungkiri janji..
ke3..jangan terlalu mengharapkan semua kegembiraan akan berlaku..so jaga2la supaya hati tidak merasa kecewa..huhuh entah apa la merepek meraban ni...okla bye...

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday