klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Wednesday, September 24, 2014

Koleksi Telefon Bimbit Saya

Assalammualaikum.selamat pagi.. salam ceria.. tuan tanah tak ceria mana hari ni.. mood mengantuk.. pagi2 dah makan nasik lemak.. hancus diet ku..waaaa :(.. Tapi kan hari ni rasa ada mood skit nak update blog.. sebab tetiba mari ideal.. wahh cam penulis plak...okla hari ni saya nak share  antara koleksi phone yang tak semegah mana yag pernanh saya pakai.. saya nak share kelebihan dan  kekurangannya sepanjang saya pakai..



  Ni  saya pakai tahun 2001.. so far mmg best.. walauapun  tak canggih mana nak dibandingkan sekarang tetapi  mmg terbaiklaa.. mahal ni masa ni beli RM700 lebih...
V
V
  Ni saya pakai tahun 2002 disebabkan henset pertama saya  baling dan pecah.. huhuh sebab nya adala.. masalah cinta la  masa tu.. ahhahah Harga kemain mahal Rm 800 lebih
V
V
  Ni   yang pertama pakai canggih dan comel.. dan satu lagi beli dengan duit sendiri..gajji pertama kerje gomen.. jerih perih nak beli nih.. sayang sgt2222 tapi rosak...... yang ni harga dia mahal la jugak setanding ngan harga  dua yang atas dalam RM800 lebih jugak.. nibeli dalam tahun 2004.
 V
V
 Yang ni beli selepas bertunang.. huhu sama engan encik tunang merangkap husband sekarang..heheh.. beli dlaam tahun 2005.. huhuhu tapi banyak jugak masalah .. sesnisitif sangat...  yang encik tunang amsa tu pun rosak.. tak lama jodoh  ngan henset ni.. mahal tahu masa ni .. RM800 lebih rasanya
 V
V
V

  


 Selepas rosak yanga tas tu beli la henset murah.. jer.. sebab  nak kahwin dahh.. kena kumpul duit.. stress plak.. hahaha   tapi kan mmg lasak henset camni.. jatuh mcm mana  pun steady jer..
V
V
V

 Tahun 2006 ..N70   bulan tujuh kahwin.. yeaayyy.. pastu  husband bagi henset ni.. huhuhu.. best2 henset ni... suka sgt222... suka sgt2...

V
V
  jodoh ngan henset kat atas tak lama.. dekat setahun lebih.. rosak.. almaklum ler.. smartphone  kan..sensitive..  guna pun ganas.. hahaha last encik husband ganti yang ni.. tapi baru pakai kejap.. jatuh... hilang.. waaaa kena marah lagi...
V
V
V


 Last2 encik suami beli yang ni jer..  okla dari takder.. balasan atas kecuaian saya.. huhuhu boleh la  lagipun  nak buat panggilan jer kann
V
V
V
 Okay.. yang ni  menjadi idaman saya setiap kali lalu ekdai telefon.. so tukar taste sekali.. pakai SE.. suka wei.. akhir tahun 2010 beli.. best2.. semua come.. husband belikan untuk saya yang ni dan saya beli model lain untuk dia tapi jenama ini  jugak ..konon nya hadiah anivesary 4 tahun  hahaha.. hati berbunga cinta dan bintang lagi.. 

V
V
V

  Tahun 2011. akhir tahun la henset kat atas tu buat hal.. biasala kalau tangan ganas ngan  canggih sgt telefon tu.. jem jugak.. last2  tukar yang kat bawah... sedih sgt2.. masa ni husband tak kasi beli yg canggih dah.. dia beli yang ni jer.. waaaaaaaaaaaa..sedihnya... tapi kan yang ni tip top... sampai
sekarang saya pakai... anak saya dah celup air 2 kali.. lempar dah dekat berbelas kali.. tercabut bateri bagai.. pasang balik dan on.. ok balik.. ehhh  bagusla.. so saya sayang sangat corby saya ni.. inila jodoh telefon  terbaik untuk saya ..

V
V
V

 Tahun 2012 tengah sarat pregnant p beli yang ni satu.. nak bagi hadiah kat suami .. last2 isteri duk  tawan sepenuhnya.. haha skrang anak plak.. berebutla ngan anak.. so ummi decide pakai corby jer..semua boleh.. chatting leh.. fb leh.. main game leh.. youtube leh.. apa lagi..
V
V
V


  so sekarang tengah berangan nak tukar tapi lum ada rezeki lagi.. sebab ini semua kehendak.. bukan keperluan..sila bertabahkan lagi hati ni.. so fikirkan yang terbaik.. doakan yer kawan2 semoga rezeki saya murah lagi ..leh beli yang baru.. huahuahua.. apa yer duk berangan nak beli ni.. S5?asus? hahaha tgk jerla nantii




Post a Comment

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday