Gambar diambil dari blog >> http://umminurali.blogspot.my/2015_11_01_archive.html?m=1
Bahan-bahan:
250 gram sotong (dibasuh bersih dan toskan)2 batang serai (diketuk/dititik)3 ulas bawang merah (dihiris)3 ulas bawang putih (dihiris)4-5 hiris halia1 keping asam gelugur/asam keping1 biji cili merah (kalau nak pedas)Garam dan serbuk perasa secukupnyaAir secukupnya
Cara-cara:
Didihkan air secukupnya dalam periuk (cukup untuk kuah).Masukkan semua bahan-bahan seperti serai, bawang, halia, asam keping dan cili. Biaran kuah mendidih.Kemudian masukkan sotong dan biarkan masak sehingga lembut. Perasakan dengan garam dan serbuk perasa secukupnya. Padamkan api.Siap dan sedia dihidangkan.
TETAMU SAYA
Monday, July 18, 2016
🐙Resepi Singgang Sotong🐙
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment