TETAMU SAYA

Wednesday, January 25, 2012

TIADA LAGI


GOOGLE IMAGE


Drama bertajuk Tiada Lagi disiarkan pada 26 Julai 2011, jam 10.00 malam ini turut menampilkan pelakon hebat Normala Omar, Ropie Cecupak, Kismah Johar dan Aman Graseka yang mengangkat watak Azim lakonan Fahrin menjadi seorang yang dilihat ‘bodoh-bodoh alang’ dari segi perwatakan luarannya. Dengan penampilannya yang sebegitu, dia menjadi bahan sendaan dan gurauan teman-teman di sekeliling terutama kawan sepejabatnya yang gemar mengambil kesempatan terhadap Azim.
Pastinya peminat pelakon hebat ini berpeluang menyaksikan Fahrin menjiwai watak yang belum pernah ‘dimainkannya’ sebelum ini di layar kaca TV. Malah menariknya kali ini Fahrin muncul sebagai hero kepada pelakon wanita Misha Omar yang terkenal sifat sopan santunnya samada di luar atau dalam lakonan.
Kisah Tiada Lagi bermula dengan babak ingin dikongsi penonton menghayati kisah terjadi dalam diri watak bernama Azim, seorang eksekutif muda yang telah bekerja selama 2 tahun di sebuah syarikat. Semuanya baik-baik berlaka tetapi disebabkan penampilan dan wataknya seakan-akan seorang ‘nerd’, dia selalu disalahertikan dan diambil kesempatan oleh rakan-rakan sepejabatnya.
Azim seorang yang begitu baik dan sentiasa menolong rakan-rakan dan juga jiran-jirannya. Namun tiada siapa yang peduli akan perasaannya dan meninggalkannya ‘menjeruk’ rasa sebegitu. Ketika itu kewujudannya hanyalah untuk dipermainkan orang-orang disekelilingnya sahaja.
Walau bagaimanapun, Azim masih mempunyai seorang rakan baik yang masih memahami. Dia sentiasa memberi kata-kata peransang kepada Azim dalam menjalani kehidupan seharian. Malah menjadi penguat semangat Azim berdepan dengan dugaan hidup yang mencabar.
Sehinggalah satu hari dia hilang secara tiba-tiba. Ketika itu barulah ketiadaannya dirasai semua pihak.


 SUMEBR NYA DARI NI YER>>>>http://www.budiey.com/fahrin-ahmad-dalam-drama-tiada-lagi/
Post a Comment