klik2 dapat duitt

Pengikut Blog Saya

JOM SHOPPING!

Monday, February 6, 2012

Kek Marble Lapis Milo



 Assalammualaikum.. Selamat Pagi dan salam ceria .. hari ni mood nak menulis blog sudah mari sikit demi sedikit walaupun terasa sedikit lemau.. tak tahula kenapa.. maybe tak cukup tidur kot sepatut tidur  pukul 10 tapi kul 12 baru tidur..bangun pagi tadi mamai lagi mater...oklah.. cukupla cerita kisah lemau saya tu.. heheh. hari ni saya nak share satu resepi kek yang tak lawa tapi sedap!!!! Kek Marble lapis milo.. first time  membuat nya... amik ko.. first time buat pun  sempat jugak tiga biji siap... huhu..  rasa kek ni lain skit kot..sebab sepatutnya Kek marble ni dia ada lapisan koko skit kot.. ni saya  guna milo untuk buat lapisan nya.. milo serbuk.. okla kita semak resepinya dahulu  : )


 KEK MARBLE LAPIS MILO


5 biji Telur gred A
1 1/2 cawan Buttercup
1 1/2 Gula Halus
3 cawan Tepung Naik sendiri
1/2  Cawan Minyak jagung
1 sudu kecil esen vanila
1/2 cawan Milo 
1/2 cawan kismis/ coklat rice  (optional)
sedikit  planta untu disapukan di loyang pembakar

1. pukul Mentega bersama gula halus.Pukul sehingga kembang
2. Masukkan telur , minyak jagung dan esen vanila, pukul lagi sehingga kembang
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati 
4. tuang  ke dalam loyang yang telah disapu denga  planta  dan selang selikan adunan dengan taburan  milo  sehingga habis.. dan taburkan dengan kismis dan coklat rice
5. Bakar dalam suhu 180  selama 45-60 minit...






SELAMAT MENCUBA!!!!!















Post a Comment

Jom Klik2

My Beloved Husband Birthday

My Beloved Princes Birthday

My Birthday